Hoe het zover gekomen is

In de zomer van 2010 hadden we een caravan gekocht waarmee we meteen 2 weken weggeweest zijn. Dit is ons, na eerst gekampeerd te hebben met de motor en een tent, erg goed bevallen.

   

Kort na die zomer werd bekend dat er een Mercedes 208D brandweerbusje op het werk van Patrick, (de brandweer dus) te koop zal komen.

Vanaf dat moment liep Patrick met het idee het busje te willen kopen en hem vervolgens om te gaan bouwen tot campertje.

Maar goed, eerst moest het busje nog wel te koop komen. En dan moest Patrick ook nog het geluk hebben dat hij het hoogste bod gedaan had. (het busje werd door de commandant, per bod in gesloten enveloppe, verkocht onder de ge´nteresseerde brandweercollega's). Begin november bleek dat het bod van Patrick hoog genoeg was om de nieuwe eigenaar te worden van deze Mercedes 208D.

Inmiddels is de motorfiets verkocht en is er een Smart ForTwo cabrio voor in de plaats gekomen die middels een triangel/trekstang achter ons busje meegenomen wordt.

Gedurende de ombouw van het gekochte busje naar camper hebben we (bijna) dagelijks de vorderingen bijgewerkt op deze website.

In april 2011 is het busje bij de RDW omgekeurd naar "Kampeervoertuig" en vanaf dat moment zijn we er zoveel mogelijk mee op pad gegaan!

In de winter van 2012-2013 is de bus door ons van binnen weer compleet leeg gesloopt en opnieuw opgebouwd. We stoorden ons gedurende onze trips steeds meer aan onze "beginnersfouten" en uiteindelijk hebben we dus bijna alles weer gesloopt en opnieuw opgebouwd. De ruimteslokkende dichte toiletruimte biedt nu plaats aan een treinzitje met een inbouwde porta-potti onder het bankje. Verder hebben we de voorstoelen draaibaar gemaakt en van het ombouwbed een vast bed gebouwd.

Tot zover het verhaal erachter.

Groetjes, Patrick & Carla