Wat is er allemaal gedaan?

(Ook weer van onder naar boven van oud naar recent)

En hier, helemaal bovenaan stopt dit verslag, het is nu april 2011 (goed he) en de bus is omgekeurd naar Kampeervoertuig door de RDW en dus "Klaar"

 

Op woensdagavond de "roetjes" voor de vitrage opgehangen de stofzuiger eens goed door de camper heengehaald en de vloer afgekit langs de kastjes en banken. De toilet ook afgekit en een wc-rol houder opgehangen.

Op dinsdag 29 maart een gasdetector ingebouwd in het kastje waar de gasfles staat. Ook de hele toiletruimte afgewerkt dus die is ook klaar.

Op maandag 28 maart het gas aangesloten en getest op lekdichtheid. Tevens een gasdetector besteld voor de zekerheid. Daarnaast alle rolgordijnen opgehangen en de rails voor de vitrage in de achterdeuren gemonteerd. En aan het aftellen naar aanstaande vrijdag......

Zelfs op zondag nog even bezig geweest, een (binnen)wandje bekleed in de toiletruimte en een rolgordijn opgehangen. De bevestiging voor de gasfles en watertank gemaakt en de gasverdeler met kraantjes (koelkast / fornuis) bevestigd in het keukenkastje.

Afgelopen zaterdag rolgordijnen gekocht en stof voor het gordijn voor de toilet. De vitrage wordt ook gemaakt dus we zitten nu echt in de afrondende fase.

Op vrijdag 25 maart is de camper naar Ruttchen geweest en APK goedgekeurd. Verder de electrokast bekleed en de kussens/matrassen zijn binnen! Volgende week de RDW-Omkeuring naar kampeervoertuig.... Spannend!!!!

Op dinsdagavond 22 maart de (toilet)wand achter de bestuurdersstoel bekleed met dezelfde bekleding als ik voor de wanden langs de ramen gebruikt heb. En een extra antenne geplaatst tbv het audiosysteem in het woondeel.

Op maandag 21 maart een afspraak gemaakt voor vrijdag 1 april tbv de RDW Camper omkeuring en aanpassing kentekenbewijs ivm kleurwijziging

Op vrijdag 18 maart nieuwe banden op de bus laten leggen inclusief de reserveband. De zijwand van de toilet geplaatst en het serviceluikje voor de cassette gemaakt. Verder nieuwe knipperlichten aan de zijkant gezet omdat degenen die erop zaten veel te groot en te lomp waren.

De afgelopen week t/m 16 maart het keukenkastje afgemaakt, de koelkast geplaatst en aangesloten, de watervoorziening aangesloten (we hebben stromend water!) en de kledingkast afgemaakt.

Op woensdag 09 maart het keukenblokje verder afgewerkt.

Op maandag bezig geweest met het keukenblok. De wasbak en het gasfornuis erin gepast en nu kan e.e.a. afgewerkt gaan worden.

Op donderdagavond de kast verder afgemaakt, op vrijdag mijn nieuwe auto opgehaald en daar de hele dag dus mee aan het "spelen" geweest. Op zaterdag de werkruimte eens goed opgeruimd en schoongemaakt. Zondagmiddag nog even de plankjes in de legkast gemaakt.

Op woensdag 02 maart de stroomvoorziening voor de koelkast gerealiseerd en de verlichting in de camper aangesloten en getest. De camper draait vanaf vandaag volledig op zijn eigen stroomvoorziening!

Op dinsdag 01 maart het plafond verder afgewerkt en de verlichting aangesloten.

Op zondag 27 februari het plafond geschilderd en de bedbanken.

Op zaterdag 26 februari het plafond verder vastgezet en een beetje aangerotzooid :-) Maandag ga ik het plafond schilderen.

Op donderdagavond 24 februari het plafond erin gehangen en begonnen aan de grote kast.

Op maandagavond 21 februari de gaten in de schuifdeur gemaakt en ze netjes afgedekt met roosters. Dit alles tbv de beluchting van de koelkast.

De afgelopen week op dinsdag en donderdagavond verder bezig geweest met de electro-aanleg, en op zaterdag 19 februari de RVS instaplijsten gemonteerd en voorzien van anti-slip. Daarnaast een begin gemaakt aan het keukenblok. Gelukkig komt de timmerman donderdagavond, dan kan ik weer input krijgen hoe nu verder!

Op zaterdag 12 februari is de elektricien weer geweest en heb ik de luifel ophangen en de laatste delen (rood) metaal welke in zicht blijven bekleed.

Op woensdagavond is de elektricien begonnen met het trekken van de bedrading en de aanleg van het electrisch systeem. Ikzelf ben begonnen aan de kast boven de achterdeuren en heb ook het hoofden en voeten-eind van het bed bekleed.

Op dinsdag 8 februari is de elektricien langs geweest en hebben we het hele elektroschema doorgenomen. Alle benodigde spullen inmiddels besteld en binnenkort wordt e.e.a. dus netjes en professioneel gerealiseerd.

Op maandag 7 februari een luifel (Omnistor 5002) besteld en een Koelkast (Dometic) op gas, 12v en 220v. Tijdens de rit zal de koelkast op 12v draaien en op de standplaatsen op gas. Tevens de twee banken/bed afgemaakt en voorzien van gaatjesboard en afsluitbare luikjes.

Afgelopen week een aanrechtblad met gootsteen en gasfornuisje gekocht, een kraan, een tafel en plafondverlichting. Tevens op vrijdag 4 februari samen met Harry Wessels begonnen met de banken. Harry Wessels (BEDANKT WEER!!!)

Op vrijdag 28 januari het nieuwe zeil geplakt, de indeling op de vloer zichtbaar gemaakt met zwarte tape en het toilet gepast. Daarnaast de delen van de (rode) wand die straks zichtbaar zou blijven netjes bekleed.

De afgelopen dagen de schroefgaatjes in de vloer dicht geplamuurd en vanavond (25 januari) de indeling uitgetekend op de vloer. Tevens de originele chromen wieldoppen geplaatst en de velgen schoongemaakt

Op zaterdag 22 januari de nieuwe Okoumé vloer in de camper gelegd en vastgemaakt. Verder nog een nieuwe mistlamp opgehangen.

Op vrijdag 21 januari de isolatie ondervloer gelegd, de wielkuipen bekleed en de schuifdeur en achterdeuren bekleed. Tevens al wat elektriciteitsleidingen gelegd. Morgen, zaterdag 22 januari wordt de vloerplaat (Okoume) geleverd.

Op woensdagavond 19 januari het voorste dakluik geplaatst (nog niet gekit), past perfect! Verder de voordeuren aan de binnenzijde opnieuw bekeed, de cabine is helemaal klaar en netjes nu! Verder begonnen met het bekleden van de metalen delen die na de inbouw in het zicht blijven.

Op maandagavond 17 januari het voorste dakluik voorbereid en het raammechanisme van de voordeuren weer gangbaar gemaakt. Ook de zijschuifdeur nog even perfect afgesteld.

Op zaterdagmorgen 15 januari het achterste dakluik geplaatst en gekeken of alles mooi aansluit, en dat was ook zo. (uiteraard nog geen kit gebruikt omdat hij er nog uitmoet bij het plaatsen van het plafond) Verder nog wat kitresten verwijderd van de vloer en nog wat bedrading netjes weggewerkt.

Op vrijdag 14 januari wederom samen met Harry Wessels (BEDANKT!!!!!) de twee gaten in het dak gemaakt tbv de dakluiken van 40X40cm. Verder de kentekenplaatverlichting gerepareerd.

Op woensdagaavond 12 januari niet aan de camper kunnen werken ivm een vergadering maar vandaag nog wel de binnenbekleding besteld. (speciale zelfklevende camperbekleding)

Op dinsdagavond 11 januari de schroefgaatje in de bodemplaat dichtgemaakt en nog wat verder aan het isoleren geweest

Op maandagavond 10 januari de sierstickers aan de zijkanten geplakt en de raam beschermingsrubbers aan de voorzijde bevestigd

Op zaterdag 08 januari de gaatjes in de vloer (waar de schroeven ingezeten hebben) behandeld met zinkspray zodat ik ze komende week dicht kan kitten. Tevens de cabine voorin volledig geďsoleerd en de hemel er weer terug in geplaatst.

Op vrijdag 07 januari de metalen rails van de stoelen van de vloer afgehaald samen met Harry Wessels. De vloer is eindelijk vlak nu!

Op woensdagavond 05 januari de laatste stukken van de oude houten vloer verwijderd. Daarna begonnen met het isoleren van het dak en stukken van de zijwanden. Morgen weer verder!

Op dinsdagavond 04 januari begonnen met het verwijderen van de oude houten vloer. Tevens is vandaag het isolatiemateriaal binnengekomen.

Op vrijdag 31 december het oude dashboard vervangen voor een nieuw exemplaar dat ik via Marktplaats gekocht had. En tevens alle brandweerbedrading afgekoppeld en verwijderd.

Op woensdagavond 29 december de bus naar de plaats gebracht waar ik hem aan de binnenkant ga verbouwen tot camper en de schuifdeur even goed afgehangen.

Op maandag 27 december samen met Harry Wessels (BEDANKT!!!) verder opgebouwd en alle holle ruimtes opnieuw getectyleerd en de wielkasten en bodemdelen opnieuw in de bodyguard gezet, we zijn best ver gekomen. Nu nog even wachten op de bestelde voorbumper en gril. Daarna kan hij naar Waalwijk waar ik hem aan de binnenkant kan gaan verbouwen in een ruimte die ik aldaar ter beschikking gekregen heb.

Op vrijdag 24 december begonnen met het weer opbouwen van de buitenkant, maandag 27 december ga ik weer verder

Op donderdagavond 23 december is de bus wit gespoten

Op dinsdag 21 december het laswerk aan de bodem-hoekstukken afgerond

Op vrijdagavond 17 december alle raamrubbers schoongemaakt

Op vrijdag 17 december de verroeste hoeksteunen onder de bus gelast en de bus verder geschuurd

Op zaterdag 11 december eerst de gaten van de zwaailichten in het dak dichtgemaakt en daarna het dak gespoten en ook meteen de binnenzijden van de deuren en de sponningen

Op zaterdagmorgen 11 december de bestelde spullen bij Rutchen Waalwijk opgehaald

op vrijdag 10 december nog wat onderdeeltjes besteld bij Rutchen. (geleiderails schuifdeur met deurrail-blok, een veertje voor de deurhendel en een plastic afdekstrip)

Op vrijdag 10 december de binnenzijden van de achterdeuren geschuurd en afdekplaatjes gekocht voor de gaatjes die in het dak zaten van de zwaailichten en extra antennes.

(deze week is mijn schoonmoeder vrij onverwachts overleden waardoor e.e.a. uiteraard even stilgelegen heeft)

Op zaterdagmorgen via Marktplaats een ontbrekend typeplaatje en nieuwe kentekenplaatverlichting, voor in het nieuwe tussenstuk van de achterbumper gekocht. Inmiddels ontvangen.

Op vrijdagmorgen 03-12-2010 het frontstuk (de neus) van de bus afgehaald, het hele dak geschuurd, de dakantenne eraf gehaald en de zij- en voorruit eruit gehaald. Vrijdagavond in Venlo het dashboard opgehaald (moest toch naar Karken/Heinsberg toe)

Op woensdag 01-12-2010 weer wat nieuwe foto's gemaakt en het tussenstuk voor de achterbumper opgehaald en s'avonds de binnenkanten van de deuren geschuurd.

Op maandagavond 29 november op Marktplaats een NIEUW dashboard gekocht, dit was nodig ivm de gleuven. krassen en gaten van de mobilofoon, navigatie en steunen die in het huidige dashboard zaten. Een enorme mazzel en aanwinst dus! (iemand had hem nog nieuw ingepakt liggen :-)

Op maandag 29 november via Marktplaats twee nieuwe hoekstukken voor de achterbumper gekocht

Op zaterdag 27 november bij De Wit in Schijndel wezen kijken voor dakramen en isolatiemateriaal

Op vrijdag 26 november gaan we weer verder met het net en strak maken van de carrosserie en heb ik de rubbermat voor de cabine in velours na laten maken in Zevenbergen bij Automatten.nl

Op donderdag 25 november is de rechterzijkant strak gemaakt

Op dinsdagavond 23 november geprobeerd de houten vloer uit de laadruimte los te krijgen, de eerste tegenvaller; Hij zit geschroefd maar over de schroeven (die dus in het hout zitten) zit vloerbedekking (linoleum) geplakt waardoor ik dus niet kan zien waar de schroeven zitten. Even nadenken dus hoe ik dit op ga lossen. Deze vloer MOET eruit in ieder geval!

Op zondag 21 november via Marktplaats een zgan Thetford C2 elektrisch toiletje gekocht (dezelfde als in onze caravan)

Op vrijdag 19 november is de bus naar de spuiter gegaan waar ik de hele dag bezig geweest ben om hem te "strippen"

Op vrijdag 19 november heb ik de bus online geschorst via de website van de RDW

Op vrijdag 19 november heb ik "luxe" kentekenplaten (met dikke letters/cijfers erop) besteld en de oude ingeleverd

Op dinsdag 16 november zijn de transparante knipperlichtglazen voor de voorzijde binnengekomen die ik via Ebay-Duitsland besteld had, deze komen erop als hij gespoten is

** maandag 15 november de Website "onze-camper.eu" gelanceerd **

Op maandag 15 november is de bus naar de garage geweest voor een volledige inspectie en grote onderhoudsbeurt met een aantal kleine reparaties (gloeibougies, rubbers van de spoorstang ivm rammel aan de achterzijde en vier nieuwe zwaardere schokdempers)

Op zondag 14 november zijn de stoelen en bank uit de bus verkocht via Marktplaats en ook opgehaald

Tot zaterdag 13 november zijn we bezig geweest met het verwijderen van de brandweerstriping, zwaailichten en overige brandweerkenmerken

Op woensdag 10 november een nieuwe zitting geplaats op de bestuurdersstoel

Op zondag 07 november (regen)waterlekkage van voordeuren aan binnenzijde verholpen door de binnenbekleding op de juiste wijze te plaatsen (met waterflap naar binnenzijde deur)

Op zaterdag 06 november (regen)water lekkage linksachter het dashboard getraceerd en gedicht

Op zaterdag 06 november de gehele bus grondig gereinigd aan de binnenzijde en alle banken, het plafond en de deurpanelen achterin verwijderd

Op vrijdag 05 november 2010 is de brandweerbus door mij verzekerd

Op vrijdag 05 november 2010 is de brandweerbus op mijn naam gezet